Arašidovo-proteínové palacinky s kokosovým tvarohom

arašidovo-proteínové palacinky s kokosovým tvarohom

Vyskúšajte si tento jedinečný fit recept, ktorý môžete kombinovať zdravými ingredienciami, ako sú ovsené vločky, banán a arašidové maslo, vytvárajúc pokrm, ktorý bude lahodný a plný proteínov. Tento recept na proteínové lievance a súčasne kokosové palacinky má jedinečnú chuť a je skutočne ideálnou voľbou pre každého, kto hľadá chutné a zdravé fit recepty.

Recept na arašidovo-proteínové palacinky s kokosovým tvarohom

Príprava arašidovo proteínových palaciniek s kokosovým tvarohom je naozaj veľmi jednoduchý a chutný spôsob, ako si dopriať zdravú a výživnú pochúťku.

Začnite tým, že v miske zmiešate proteínový prášok s arašidovou múkou, ktorá dodá palacinkám jemnú orieškovú chuť a zvýši ich proteínový obsah. Následne pridajte trochu prášku do pečiva, štipku soli a sladidlo podľa chuti, aby ste dosiahli tú pravú sladkosť bez zbytočných kalórií.

V ďalšom kroku si pripravte mokré zložky. V inej mise si rozšľahajte vajcia, čím zabezpečíte, že palacinky budú vláčne a bohaté na proteíny. Pridajte mlieko podľa vlastného výberu – môže to byť kravské, mandľové, sójové, alebo kokosové mlieko pre extra kokosový nádych. Nezabudnite pridať aj trochu vanilkovej esencie pre krémovú a predovšetkým bohatú chuť.

Teraz prichádza čas spojiť suché a mokré ingrediencie. Pomaly pridávajte mokré zložky do suchých, neustále miešajúc, aby ste predišli nechcenému vzniku hrudiek.

Cesto by malo byť hladké a dosť tekuté na to, aby sa dalo ľahko vylievať na panvicu, ale zároveň dosť husté, aby si udržalo tvar. Na panvici rozohrejte kokosový olej na strednej teplote. Kokosový olej dodá palacinkám jemnú kokosovú chuť a pomôže im dosiahnuť krásne zlatohnedú farbu.

Vylejte na panvicu primerané množstvo cesta a nechajte ho piecť, kým sa na povrchu neobjavia bublinky, potom palacinku opatrne otočte a opekajte aj z druhej strany. Hotové palacinky by mali byť na povrchu zlatohnedé a vo vnútri nadýchané a vláčne. Kým palacinky chladnú, pripravte si kokosový tvaroh. V miske zmiešajte tvaroh s trochou kokosového mlieka pre dosiahli krémovú konzistenciu.

Ak chcete kokosový tvaroh osladiť, môžete pridať trochu sladidla podľa chuti a pre extra kokosovú chuť a textúru pridajte aj trochu strúhaného kokosu.

proteínové lievance recept
zdroj: pixabay.com

Môžu byť aj s banánom, bez vajec alebo z ovsených vločiek

Ak hľadáte ďalšie spôsoby, ako vylepšiť svoje fit palacinky a urobiť ich ešte zdravšími a chutnejšími, máte mnoho možností. Tu sú niektoré nápady, ako ich môžete obohatiť.

S banánom

Pridanie banánu do cesta pre palacinky je nielen skvelý spôsob, ako prirodzene zvýšiť ich sladkosť, ale aj ako im pridať výživnú hodnotu. Banány sú bohaté na draslík, ktorý je dôležitý pre udržiavanie zdravého krvného tlaku a svalovej funkcie, čo ich robí ideálnym ovocím pre osoby, ktoré sú fyzicky aktívne. Obsahujú veľké množstvo vlákniny, ktorá podporuje trávenie a prispieva k pocitu sýtosti.

Z ovsených vločiek

Použitie mletých ovsených vločiek namiesto časti arašidovej múky alebo proteínového prášku nie lenže dodá palacinkám výživný základ, ale tiež im pridá jedinečnú textúru a chuť. Ovsené vločky sú známe svojím vysokým obsahom rozpustnej vlákniny, ktorá pomáha znižovať hladinu cholesterolu v krvi a podporuje trvajúci pocit sýtosti, čo je ideálne pre tých, ktorí chcú kontrolovať svoju hmotnosť.

Bez vajec

Pre tých, ktorí sa vyhýbajú vajciam, či už z dôvodu alergie alebo vegetariánskeho či vegánskeho životného štýlu, existuje skutočne veľa alternatív, ktoré môžu nahradiť vajcia v palacinkách. Možnosti ako jablčné pyré poskytujú dezertu vláčnosť a pevnú štruktúru, zatiaľ čo chia semienka namočené vo vode vytvárajú gélovú textúru, ktorá napodobňuje vlastnosti vajec.

S proteínovým jogurtom

Ak nahradíte kokosový tvaroh proteínovým jogurtom, nielenže zvýšite obsah bielkovín v palacinkách, ale tiež im dodáte krémovú textúru a osviežujúcu chuť. Proteínový jogurt, ktorý je dostupný v rôznych príchutiach, môže tiež pridať ďalšiu chuťovú dimenziu. Okrem toho jogurt prispieva k celkovému zdraviu tráviaceho systému vďaka svojmu obsahu probiotík.

S čokoládovými kúskami

Pridanie tmavých čokoládových kúskov do cesta je skvelý spôsob, ako dopriať chuťovým pohárikom bez veľkého množstva cukru. Tmavá čokoláda, známa svojím vysokým obsahom antioxidantov, môže pridať luxusný nádych vašim palacinkám. Tento spôsob je obzvlášť obľúbený medzi deťmi a milovníkmi čokolády a môže byť vynikajúcim spôsobom, ako zlepšiť chuť bez pridávania kalórií.

S bobuľovým ovocím

Pridanie čerstvého bobuľového ovocia, ako sú jahody, maliny, alebo čučoriedky, priamo do cesta alebo ako vrchná vrstva palaciniek, je ďalším skvelým spôsobom, ako zvýšiť ich nutričnú hodnotu. Bobuľové ovocie je bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty, pričom je zároveň nízkokalorické. Bobuľové ovocie pridáva krásnu farbu a sviežu, kyslastú chuť.

S orechovým maslom

Pridanie lyžice arašidového, mandľového alebo iného orechového masla na vrch palaciniek je vynikajúcim spôsobom, ako zvýšiť obsah zdravých tukov a bielkovín a dodá palacinkám bohatú, orechovú chuť. Orechové maslá sú tiež zdrojom energie a pomáhajú udržať pocit sýtosti na dlhšiu dobu. To je obzvlášť vhodné pre tých, ktorí hľadajú chutný a zároveň zdravý dezert.

Aké zdravotné prínosy majú tieto proteínové palacinky?

Arašidovo proteínové palacinky s kokosovým tvarohom nie lenže chutia neskutočne dobre, ale majú aj niekoľko významných zdravotných prínosov pre organizmus.

Tieto palacinky spájajú v sebe výživné zložky, ktoré môžu prispieť k vašej celkovej pohode a zdraviu. Prvým významným prínosom je ich vysoký obsah bielkovín. Proteínový prášok a tvaroh sú bohatými zdrojmi bielkovín, ktoré sú stavebnými kameňmi celého tela.

Bielkoviny sú nevyhnutné pre rast a opravu tkanív, vrátane svalov, a pomáhajú udržiavať silné svaly a kosti. Preto sú arašidovo proteínové palacinky skvelou voľbou pre ľudí, ktorí sa venujú športu alebo cvičeniu, pretože prispievajú k regenerácii svalov po tréningu. Druhým prínosom je obsah vlákniny. Ovsené vločky sa často používajú v receptoch na proteínové palacinky, sú bohaté na vlákninu.

Vláknina je dôležitá pre správne trávenie a môže pomôcť udržiavať stabilnú hladinu cukru v krvi. Toto je obzvlášť dôležité pre osoby s cukrovkou a tých, ktorí si strážia hmotnosť.

Ďalším prínosom sú zdravé tuky z kokosového oleja a orechového masla. Tieto zdravé tuky môžu prispieť k zvýšeniu pocitu sýtosti a pomáhajú telu absorbovať niektoré vitamíny rozpustné vo tukoch. Navyše, kokosový olej obsahuje mastné kyseliny, ktoré sú rýchlo použité ako zdroj energie pre telo.

Palacinky sú skvelým spôsobom, ako si dopriať ovocie, ako sú banány a bobuľové ovocie, ktoré pridávajú ďalšie vitamíny, minerály a antioxidanty do jedla. Tieto živiny môžu pomôcť posilniť imunitný systém a chrániť telo pred voľnými radikálmi, ktoré môžu spôsobovať ochorenia. Sú nielen chutnou pochúťkou, ale aj výživným jedlom, ktoré prispieva zdraviu.

arašidovo-proteínové palacinky s kokosovým tvarohom fit recepty
zdroj: pixabay.com

Na čo si dať pri príprave týchto palaciniek pozor?

Pri príprave týchto arašidovo proteínových palaciniek s kokosovým tvarohom je dôležité dodržiavať niekoľko dôležitých krokov a zásad, aby ste dosiahli optimálny výsledok.

Správne zloženie cesta

Pri príprave proteínových fit palaciniek je základom správne zloženie cesta. Každá zložka má svoju nezameniteľnú úlohu. Proteínový prášok je hlavným zdrojom bielkovín, ktoré sú dôležité pre rast a opravu tkanív v tele. Arašidová múka pridáva charakteristickú arašidovú chuť a vláčnosť palaciniek. Vajcia fungujú ako viazacie činidlo, ktoré zabezpečuje súdržnosť cesta.

Konzistencia cesta

Správna konzistencia cesta je kľúčová pre úspech palaciniek. Cesto by malo byť hladké a tekuté, ale nie príliš riedke ani príliš husté. Príliš riedke cesto môže spôsobiť, že palacinky budú ťažké na otočenie a nebudú držať tvar. Ak je cesto príliš husté, môžu byť palacinky suché a tvrdé. V prípade, že je cesto príliš riedke, môžete pridať trochu viac arašidovej múky či proteínového prášku.

Rovnomerne vyhriatie panvice

Pri pečení palaciniek je rovnomerné vyhrievanie panvice kľúčové. Panvicu by ste mali predhrejte na strednej teplote a dajte jej dostatok času na vyhriatie. To zabezpečí, že palacinky budú pečené rovnomerne a dosiahnu zlatohnedú farbu. Nerovnomerné vyhrievanie môže spôsobiť, že proteínové palacinky budú na niektorých miestach prepečené a na iných nedopečené.

Správne množstvo cesta na panvici

Pri nalievaní cesta na panvicu by ste mali byť opatrní, aby ste dosiahli ideálnu hrúbku palaciniek. Príliš veľké množstvo cesta môže viesť k tomu, že palacinky budú príliš hrubé a ťažké na otočenie. Na druhej strane, príliš malé množstvo cesta môže spôsobiť, že palacinky budú tenké a suché. Snažte sa cesto vyliať na panvicu tak, aby vytvorilo rovnomerný kruh na panvici.

Opatrné otáčanie

Otočenie palacinky je kritickým momentom. Keď na povrchu palacinky začnú vychádzať bublinky a okraje sa zdvihnú, môžete ju opatrne otočiť širokou špachtľou. Opatrné otočenie je mimoriadne dôležité, aby sa palacinky nerozpadli alebo neprilepili na panvicu. Správne otočená palacinka by mala byť zlatohnedá na oboch stranách a mäkká vo vnútri.

Zavrieť

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies