Suroviny:
250 g ryža arborio
1 cibuľa
1 lyžica masla
1 tekvica maslová
2 dcl víno biele suché
2 dcl vývar zeleninový
soľ
korenie
petržlenová vňať
tymián
Postup:
Na jemno nakrájanú cibuľu orestujte na troške masla, pridajte arborio ryžu, opražte a polejte trochou vína. Priveďte k varu a potom postupne, po malých dávkach, pridávajte víno, kurací vývar a pyré z tekvice. Tekvicové pyré si pripravte tak, že rozkrájate tekvicu a dáte variť do osolenej vody. Jednu polovicu rozmixujete a zvyšnú polovicu orestujte na panvici.
Ryžu za stáleho miešania varte na miernom ohni cca 25 minút. Hotové rizoto ozdobte kockami tekvice, ktorú ste si orestovali. Ozdobte parmezánom, vňaťou a tymiánom.
Rizoto podávajte teplé.
Dobrú chuť!

Viacej nových receptov a inšpirácií nájdete na našom instagrame zdravoafit.sk a oficiálnej facebookovej stránke Recepty Zdravo a Fit.
Aj takéto jedlá môžu byť súčasťou vášho jedálnička. Ak chcete získať postavu po akej túžite, objednajte si z našej ponuky jedálničkov. Vy si vyberiete čo chcete jesť, my Vám povieme koľko si môžete naložiť a aké ďalšie zdravé úpravy si môžete prichystať.
Zdroje k článku
- https://www.facebook.com/ReceptyZdravoaFit/
- https://www.instagram.com/zdravoafit.sk/